FAVB, en defensa de la sanitat pública

FAVB, en defensa de la sanitat pública
Laia Martínez
26/06/2023 - 13:18

Badalona - La Federació d'Associacions Veïnals de Badalona defensa la importància d'apostar per un Sistema Nacional Públic de Salut, que atengui a tota la població.

TONI BARBARA2

En aquest sentit, critiquen el rerefons mercantil del sistema sanitari privat i que es presenta, avisen, com un avenç que al final genera més discriminació i desigualtat. És una reflexió que fan en relació amb el nou hospital de caràcter privat inaugurat aquest juny i del qual se n'ha fet ressò a través dels mitjans de comunicació. Aquest hospital preveu atendre 50.000 badalonins, però “amb cobertura privada”, a més de ciutadans del Barcelonès Nord i el Maresme. Des de la FAVB denuncien que aquest model no millora la situació sanitària de la ciutat.

Toni Barbarà, membre de l'entitat:

Pel que fa a la sanitat pública, denuncien les condicions laborals de precarietat, les llargues llistes d'espera i l'escassetat de serveis, centres i treballadores estables que hi ha. És per això que la FAVB reivindica augmentar els recursos públics per aquest sector, perquè es doni resposta a les necessitats sanitàries de tota la ciutadania. Exigeixen a les autoritats, per tant, el dret a tenir un accés universal a les cures de salut a través d'un sistema públic de qualitat.

BDN Notícies - 26 de juny