L'Institut La Pineda obre la biblioteca a tots els ciutadans per la manca d'equipaments a Badalona

L'Institut La Pineda obre la biblioteca a tots els ciutadans per la manca d'equipaments a Badalona
Anna García de Albéniz
08/11/2023 - 11:18

Institut La Pineda, Sant Crist. Badalona - La biblioteca de l'Institut La Pineda obre a partir d'aquest curs el seu fons al públic general. Una iniciativa que neix davant la manca d'equipaments d'aquestes característiques al barri de Sant Crist i que finalment s'ha fet extensiu a tota la ciutat. El projecte compta amb l'assessorament d'una bibliotecària, finançada per la pròpia AFA del centre.

WhatsApp Image 2023-11-07 at 13.02.57

La proposta s'emmarca dins el projecte de la nova direcció de l'institut i tindrà una durada de quatre anys. A l'inici es plantejava oferir els recursos de la biblioteca únicament als pares i mares de l'alumnat, però finalment s'ha decidit ampliar-la a tota la ciutat. Una iniciativa necessària, diuen, tenint en compte el tancament de la biblioteca central, Can Casacuberta. Estem parlant d'un fons extens, de més de 10.000 exemplars entre llibres i pel·lícules, que actualment es troba en procés d'ampliació. En parla Gemma Bernabé, la bibliotecària del centre.

L'institut La Pineda ha comptat amb una subvenció europea, els fons Proa PLUS, per poder engegar aquesta proposta i adquirir nou material. Tot i així, aquesta no és l'única iniciativa impulsada pel centre. Properament també es posarà en marxa un taller de contacontes perquè la lectura entri a les cases dels més petits. Ens ho explica Carol Benito, directora de l'institut.

El servei de biblioteca serà de moment els dimarts i dijous en horari de matí, tot i que properament es podria ampliar a les tardes. Ara estan donant a conèixer el projecte al barri ja que fa tot just dues setmanes que es va posar en marxa.