Festes de Maig 2024: Noves propostes, descentralitzades i amb polèmica inclosa

Festes de Maig 2024: Noves propostes, descentralitzades i amb polèmica inclosa
Anna García de Albéniz / Raquel Moreno
19/04/2024 - 13:56

Badalona - Les Festes de Maig d'enguany arriben amb novetats. Aquest 2024 s'han programat noves propostes musicals en diferents espais de Badalona perquè l'ambient festiu arribi a altres punts de la ciutat. Tot i així, el principal tret innovador serà l'espectacle de 200 drons que obrirà el piromusical de la cremada del dimoni. Uns detalls que el govern local ha exposat en una roda de premsa aquest matí a l'edifici municipal del Viver.

WhatsApp Image 2024-04-19 at 10.33.08
Les regidores de govern Cristina Agüera i Vanesa González han presentat la programació

Entre les activitats tradicionals del calendari badaloní com el correfoc, la trobada de puntaires, cercaviles o la jornada castellera, aquest mes de maig n'incorpora de noves en el programa festiu. És el cas, per exemple del concert adreçat a un públic infantil i familiar que tindrà lloc el 17 de maig al Parc de Montigalà de la mà de «Els superherois i la gran aventura».L'endemà, el dissabte 18 de maig, la Plaça Tarradellas del barri del Gorg serà l'escenari de tres concerts. Dues bandes locals, «Pájaros mojados» i «Desmadrados» actuaran com a teloners de «Me cuesta tanto olvidarte», un grup tribut a Mecano.La principal novetat, com ja es va avançar fa uns dies, tindrà lloc la vigília de Sant Anastasi. I es que 10 minuts abans de la Cremada del Dimoni el cel s'omplirà de llums amb 200 drons que combinaran formes geomètriques amb simbologia badalonina.

Cristina Agüera és la segona tinenta d'alcaldia i regidora de l'àmbit de Cultura.

A més, el cap de setmana del 18 i 19 de maig la Casa de la Vila exposarà el setè i darrer Premi Goya del badaloní Marc Orts perquè els veïns de la ciutat el puguin veure de ben a prop.

WhatsApp Image 2024-04-19 at 13.29.46
El tècnic de so Marc Orts durant l'acte de reconeixement del consistori a la Casa de la Vila

Quant al mocador, dissenyat pel modista Lorenzo Caprile, es podrà adquirir el 23 d'abril a la Fira de Sant Jordi. A banda, també es podrà comprar a partir del 24 d'abril a l'Oficina de Turisme i del 27 a les xarxa de biblioteques municipals de Badalona.

mocador
El modista Lorenzo Caprile es va inspirar en les greques del Museu de Badalona per dissenyar el mocador de festes d'enguany

________________________________________________________________________________________

Presentació amb polèmica inclosa: La Comissió de Festes denuncia que l'Ajuntament ha retallat la durada dels seus actes

L'entitat lamenta en un comunitat la decisió del govern que passa per la finalització de tots els concerts a dos quarts de dues de la matinada, a excepció dels programats la Nit de Sant Anastasi que podran allargar-se dues hores més, fins a dos quarts de 4 de la matinada.

Així, dos dels actes més multitudinaris de la Comissió de Festes es veuran perjudicats: la Nit del Mono divendres 3 de maig i el concert de Cal Txiringu amb La Ludwing Band dissabte 18 de maig. Denuncien que aquesta decisió s'ha pres de manera arbitrària i comporten, diuen, conseqüències econòmiques per a la autogestió d'aquests actes. Demanen a l'Ajuntament reconsiderar la decisió.

Per cert, que el PSC se suma a les crítiques de la Comissió. Acusa el Partit Popular d'improvisar amb els horaris d'activitats que fa temps que s'havien planificat amb els horaris de sempre.