Festival Filmets, eina d'acompanyament als pacients ingressats de l'Hospital Germans Trias i Pujol

Festival Filmets, eina d'acompanyament als pacients ingressats de l'Hospital Germans Trias i Pujol
Anna García de Albéniz
27/10/2023 - 14:22

Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona - El cinema per humanitzar espais hospitalaris i fer més agradable l'estada de les persones ingressades. Els curtmetratges del Festival Filmets arriben un cop més a l'Hospital Germans Trias i Pujol perquè pacients, investigadors i professionals sanitaris puguin ser participis del festival sense moure's del centre hospitalari.

L'any 2021 el Germans Trias es va estrenar com a seu no competitiva del certamen cinematogràfic badaloní i des de l'aleshores, aquesta col·laboració ha estat tot un èxit. I es que d'aquesta manera, Filmets esdevé un recurs d'entreteniment que permet un petit espai d'evasió en un entorn feixuc. I a més, totalment gratuït. Així ho constata Rebeca Díaz, adjunta d'hospitalització del centre.

A l'hospital s'han projectat unes 50 hores de contingut cinematogràfic. Les persones ingressades poden gaudir de 42 hores de curtmetratges així com també els infants hospitalitzats. El festival també ha programat 4 hores de cinema per als més petits amb curtmetratges escollits de la secció Filmets en Família. A més, la sala d'actes s'ha convertit la darrera setmana en el cinema particular de l'hospital, amb projeccions per a pacients, professionals, estudiants i investigadors. Una programació cultural que s'allargarà fins el proper dilluns 30 d'octubre.

WhatsApp Image 2023-10-27 at 14.00.55