FILMETS presenta una edició d'alt nivell amb Carla Simón com a Venus d'Honor

FILMETS presenta una edició d'alt nivell amb Carla Simón com a Venus d'Honor
Mar Martínez
17/10/2023 - 15:23

Badalona - Són ja quaranta-nou anys apostant per l'art cinematogràfic en petit format. Del 20 al 28 d'octubre més de dos-cents curtmetratges ompliran de cinema els diferents espais del FILMETS Badalona Film Festival. L'esdeveniment, que organitza Badalona Comunicació, atorgarà la Venus d'Honor a la ja reconegudíssima directora, badalonina, Carla Simón.

FILMETS 49 Badalona Film Festival 2023

En aquesta ocasió, i per primera vegada, la sessió inaugural es transmetrà per a tot Catalunya a través de Televisió de Badalona i de la Xarxa de Televisions Locals. De les 205 cintes del festival, 184 competiran en 21 sessions. 'Cada segon compta' és el lema enguany de l'esdeveniment, que s'inaugurarà en gran amb una producció britànica premiada amb un Oscar i un BAFTA: 'An irish goodbye'.
El Teatre Zorrilla, els cinemes Can Castellet, de Sant Boi de Llobregat i l'Institut francès de Barcelona són els espais on es projectaran els curts, de ficció, documental i animació.

Carla Simón i Lluís Miñarro, Venus d'Honor
A més dels curtmetratges que s'hi projectaran a la sessió inaugural, la protagonista serà la directora badalonina Carla Simón. En una altra de les sessions, Filmets Campus, el cineasta Lluís Miñarro rebra l'altra Venus d'Honor del festival per la seva trajectòria com a director, productor i jurat de festivals.

CARLA SIMON FILMETS VENUS HONOR frame


Pel que fa a Carla Simón, la badalonina ja va recollir el 2015 una Venus a la Millor Producció per la pel·lícula 'Las pequeñas cosas'. Ara, rebrà a mans el guardó per la seva trajectòria. El vincle de Simón amb FILMETS és estret. El 2019 va participar-hi amb el curtmetratge 'Después también' i l'any següent amb 'Correspondència', tots dos a la secció oficial del festival.

Produccions de quilòmetre zero
Badalona Comunicació ha produït dos documentals que es presentaran en la pantalla gran del festival. Un és 'El silenci de les ones', sobre el periodista i locutor de l'emissora Ràdio EAJ 39 Badalona durant la Guerra civil. L'altre l'ha fet, amb suport de professionals, una desena d'estudiants de l'institut Enric Borràs. 'Això no és Disneyland' és el títol del treball. Forma part del programa Salto del Eje, que promou la creació cinematogràfica com a eina de transformació social.

També té segell local el cartell del 49è FILMETS Badalona Film Festival. És una creació de la dissenyadora Yvonne Menetray, de 21 anys, alumna de l'Escola d'Art Pau Gargallo. El disseny vol reflectir diversitat a partir d'unes mans en blau i groc que contenen ulls al seu interior

El festival comptarà, una vegada més, amb les sessions del FILMETS Pro, que reuniran professionals del sector. Entre d'altres temes, parlaran dels formats més innovadors, hi haurà una classe magistral organitzada per l'Escola d'Arts i Oficis Pau Gargallo i l'Associació Productors Audiovisuals de Catalunya ha preparat una sessió sobre com i per què produir un curtmetratge.