FILMETS Pro apropa a estudiants i professionals del sector com la indústria audiovisual genera continguts

FILMETS Pro apropa a estudiants i professionals del sector com la indústria audiovisual genera continguts
Raquel Moreno Escudero
24/10/2023 - 14:20

Badalona - Més d'un centenar de joves i professionals del sector audiovisual han participat aquest dimarts d'una nova edició del FILMETS Pro, emmarcada en les activitats paral·leles del certamen de curtmetratges. A través de diverses sessions presencials i online el públic coneix més detalladament diverses temàtiques relacionades amb el món audiovisual. La primera sota el títol «Els 25 formats més innovadors de l'any».

filmets pro

El Centre Cultural el Carme ha estat l'escenari d'aquesta sessió especial d'Inspira't TV, una iniciativa del Clúster Audiovisual de Catalunya i 3CAT. La trobada ha servit per fer un recorregut pels formats que han marcat tendència aquest any a les televisions de tot el món i com la indústria audiovisual és converteix en generadora de continguts sigui quin sigui el canal de difusió. Les cadenes aposten per formats que fusionen gèneres, amb una clara aproximació entre la ficció i l'entreteniment, segons ha explicat des del Laboratori de Formats de TV3, Miquel Garcia.

Els formats híbrids han fet desaparèixer els gèneres purs. Es barreja el reality amb l'aventura o la informació, la cuina amb l'entreteniment

El mateix espai acollirà dimecres una taula rodona a càrrec de diversos productors audiovisuals de Catalunya. «Com i per què produir un curtmetratge», vol ser un diàleg àgil i participatiu per reflexionar sobre aquest gènere, el més habitual per accedir a la indústria audiovisual.

filmets pro 2