Finalitza amb èxit el primer projecte d'auxiliars d'infermeria espanyols a Suècia

Finalitza amb èxit el primer projecte d'auxiliars d'infermeria espanyols a Suècia
Raúl Pérez
03/08/2023 - 15:15

Badalona - Aquest estiu s'ha iniciat per primera vegada un nou projecte pilot amb Suècia, on joves espanyols, entre els quals hi ha una badalonina, s'han traslladat per a treballar a la regió nord del país, al municipi de Boden.

El projecte sorgeix a partir de la falta de personal sanitari a la regió de Norrbotten, al nord de Suècia. La poca cultura de vetllar a la gent gran del país i la mancança d'auxiliars d'infermeria a les residències han estat els detonants que han portat a la Kristin Lindgren, una jove sueca resident a Badalona des de fa 16 anys, a fundar el projecte.

Vuit persones han estat les seleccionades per marxar i treballar a la residència Erikslunden, que acull a gent gran amb demència. Parlem d'un projecte a curt termini, on l'ajuntament contracta al personal durant només unes nou setmanes; però, tot i això, ja hi ha un parell de persones que volen quedar-s'hi a viure. Les millors condicions de treball, els sous alts, independitzar-se, el descans i la gran quantitat d'espais naturals; són els atractius que millor venen el projecte, segons la Kristin.

Tot i els problemes que han tingut amb els cursos de suec per la falta de temps, des del Barcelona Conference Group fan un balanç positiu d'aquesta primera edició del projecte i esperen crear consciència d'aquesta professió al país.