Fomentar la literatura a través del First Literary Dates

Fomentar la literatura a través del First Literary Dates
Laia Martínez | Àngel Hernández | Enric Cabañas
21/03/2024 - 19:29

Sant Adrià de Besòs - No és un programa de cites, però sí que l'és en el seu vessant més literari. Parlem de la iniciativa 'First Literary Dates' per engrescar els estudiants de secundària que llegeixin i reflexionin sobre les seves inquietuds literàries. Al poliesportiu Ricart de Sant Adrià de Besòs s'hi han aplegat uns 300 alumnes de diferents centres escolars de Catalunya, entre els quals de Santa Coloma de Gramenet.

FIRST LITERARY DATES 1

El poliesportiu s'ambienta i passa a convertir-se en una mena de restaurant. I en els menús consten diferents gèneres literaris que han pogut triar durant el curs escolar. L'alumnat que hi participa no es coneix de res, però té una cosa en comú: l'interès per la lectura. La Rosalia Delgado és professora de l'Institut Manuel Vázquez Montalbán, de Sant Adrià, i impulsora d'aquest projecte l'any 2016.

Rosalia Delgado, durant el First Literary Dates

'Marina' de Carlos Ruiz Zafón, 'El diari d'Anna Frank', 'Indomable: Diario de una chica en llamas' de Bebi Fernández o 'Entre Dos Blaus' d'Arturo Padilla són algunes de les lectures que s'han compartit. Un conjunt d'històries i novel·les ben diverses, per encoratjar els joves a entrar al món de la lectura. La Judith Minguito i el Rahim Naveed són alumnes de l'Institut Manuel Vázquez Montalbán

Quins són els gèneres que més interessen als joves?

Una jornada per reflexionar, doncs, sobre la literatura. I que vagi més enllà i els serveixi per tornar a casa amb noves recomanacions i ganes de llegir. És una activitat que ha coincidit, justament, amb el Dia de la Poesia. Un gènere que també hi ha estat present.