Formació i més recursos: els reclams d'especialistes en persones amb altes capacitats

Formació i més recursos: els reclams d'especialistes en persones amb altes capacitats
Berta Soler
02/05/2024 - 20:03

Badalona - Formació, recursos i més informació: les claus per diagnosticar persones amb altes capacitats segons la lingüista Maria Sánchez. Sánchez és també fundadora de “Correquevuelas”, un centre que atén perfils amb aquestes característiques, i que dissabte organitza el 1r Congrés Nacional de persones amb altes capacitats a l'Escola Túrbula, a Sant Adrià del Besòs.

Més del 80% dels alumnes amb altes capacitats no estan diagnosticats, segons apunten dades de Mètodes d'Investigació i Diagnòstic en Educació. Signes com la hipersensibilitat, una alta creativitat, una memòria desbordant, un alt sentit de la justícia, autoexigència o perfeccionisme podrien ser indicadors. I és que la manca d'orientació i coneixement fa que moltes persones visquin amb sentiment de culpa per sentir-se diferent de la resta, sense haver estat avaluats. És per aquest motiu que des del centre «Correquevuelas» organitzen aquesta trobada, amb l'objectiu de donar respostes a adults i joves de la mà de més de 20 professionals.

Des de “Correquevuelas” asseguren que obtenir un diagnòstic fa que et sentis alliberat i comprès, i recorden que s'ha d'actuar de diferent forma en funció de les necessitats que té cada persona. D'altra banda, titllen d'insuficients les ajudes que reben per part de les administracions. Les inscripcions es poden fer a través del web del centre.