Forta davallada de la participació en les eleccions per al Parlament Europeu

Forta davallada de la participació en les eleccions per al Parlament Europeu
Sara Nicolás / Judit Larios
09/06/2024 - 14:39

  • En el cas de Badalona, només el 33,23% de l'electoral ha exercit el seu dret a vot a les 18h, és a dir, gairebé 17 punts menys que en els anteriors comicis europeus.

  • Fins ara, han votat 51.733 persones dels més de 155.000 electors cridats a les urnes. A Catalunya, la participació se situa en el 33,69%, caient també 16,88 punts respecte al 2019.

Badalona - Entre el degoteig de votants, majoritàriament d'edat avançada, hi ha preocupació perquè la baixa participació impliqui un auge de l'extrema dreta a Europa. I és que l'electorat badaloní considera que aquestes eleccions, lluny del que pot pensar la gent més jove, són molt importants per decidir el futur d'Espanya i Catalunya.

JORNADA ELECTORAL EUROPEES

Jornada tranquil·la, doncs, als 44 col·legis electorals de Badalona que obrien sense incidències a les 9h d'aquest matí. Poques cues a les 256 meses electorals que s'han format a la ciutat. Precisament, entre els membres d'aquestes hi ha hagut queixes generalitzades per la manca de provisions que se'ls ofereixen, com ara ampolles d'aigua. D'altres reivindiquen que es tingui en compte les persones a l'atur per compondre les meses electorals.

ELECCIONS EUROPEES 9J

Els votants d'edat més avançada han reivindicat durant la jornada la importància que el jovent estigui més conscienciat i no només exerceixi el seu dret a vot a les eleccions més locals, sinó també per formar el Parlament Europeu.