Fòrum de debat impulsat per la TIAB; estratègies comunes per oferir millors respostes durant la criança

Fòrum de debat impulsat per la TIAB; estratègies comunes per oferir millors respostes durant la criança
Anna García de Albéniz / Àlex López
20/10/2023 - 15:06

Espai Betúlia, Badalona - Posar en comú i analitzar la situació de la criança dels infants a la ciutat per poder oferir millors eines i recursos de suport a les famílies. En aquest eix s'ha centrat el fòrum de debat organitzat per la Taula d'Infància i Adolescència de Badalona que ha tingut lloc aquest matí (divendres) a l'Espai Betúlia.

WhatsApp Image 2023-10-20 at 15.03.47

Sota el nom,«Les 3 C de l'acompanyament; Caminen, compartim i construïm amb les famílies», la jornada ha estat un punt de trobada entre els diferents agents implicats durant la criança dels infants. Un marc per construir una visió global que també incorpora la perspectiva de les famílies. I es que segons Sílvia Navarro, secretària tècnica de la TIAB, les institucions moltes vegades no tenen en compte les seves necessitats. En el context actual, apunta, on la realitat és cada vegada més canviant, és necessari que les eines d'acompanyament també s'actualitzin constantment. Una situació que actualment, diu, no s'està produint.

La TIAB va realitzar una consulta oberta online, on van participar més de 400 famílies, per recollir les seves principals necessitats. Els aspectes més recurrents que van sorgir van ser, per exemple, la conciliació familiar, la salut mental o el paper de les dones en la criança dels fills. A partir d'aquest punt de partida, asseguren que és bàsic implementar aquests recursos en l'acompanyament de les famílies i que no quedi en paper mullat. Tot pel que, diuen, ha de ser l'objectiu comú: que es garanteixin els drets dels més petits perquè puguin viure una infància plena.

WhatsApp Image 2023-10-20 at 15.03.52 (1)