Fundació Salut Alta: 20 anys de trajectòria amb la mirada atenta al barri

Fundació Salut Alta: 20 anys de trajectòria amb la mirada atenta al barri
Anna García de Albéniz
25/04/2024 - 12:24

La Salut Alta - La Fundació Salut Alta celebra 20 anys d'història amb la mirada posada en el futur. A dia d'avui, l'entitat establerta en aquest barri badaloní treballa en l'elaboració del nou pla estratègic que marcarà les properes línies d'acció. La fundació fa un balanç positiu de la feina feta fins ara i situa el finançament com a principal escull en la seva trajectòria.

El projecte va néixer el 2004 per oferir oportunitats educatives a La Salut mitjançant un engranatge en xarxa. Aleshores, existia un únic projecte i es donava resposta a 30 infants. Ara per ara, en són més de 1000. La iniciativa de caràcter comunitari va sorgir en un context social marcat per les onades migratòries que van fer aflorar un seguit de necessitats patents al barri. La fundació ha esdevingut el pal de paller en aquesta zona de Badalona i la intenció és seguir la tasca d'acompanyament. Segons Anna Martínez, directora de l'entitat, ara és moment de copsar la realitat de l'entorn per fixar els projectes que vindran.

Anna Martínez és la directora de la Fundació Salut Alta

Amb el pas del temps la realitat canvia i, de retruc, el perfil dels usuaris també ha evolucionat. I es que actualment gran part de les famílies ateses provenen d'orígens molt diferents. Un factor que, segons Martínez, enriqueix la societat tot i que la barrera idiomàtica, constata, suposa una dificultat afegida. La directora de l'entitat ha admès que en moltes ocasions la fundació ha hagut de remar a contracorrent per subsistir, especialment pel que fa al finançament. Amb tot, assegura que seguiran al peu del canó per garantir els drets bàsics dels veïns del barri.