Gairebé 900 persones corren la 29ª cursa Atlètica de la Sanitat a Can Ruti

Gairebé 900 persones corren la 29ª cursa Atlètica de la Sanitat a Can Ruti
Anna García de Albéniz
12/04/2024 - 14:27

Can Ruti, Badalona - Gairebé 900 professionals sanitaris han participat aquest divendres a l'edició número 29 de la Cursa Atlètica de la Sanitat que ha tingut lloc a l'entorn de Can Ruti i la Serralada de Marina. Una jornada per incentivar l'activitat física entre els ciutadans amb un component solidari. La recaptació anirà destinada a La Marató de TV3, que enguany se centrarà en les malalties respiratòries.

Els participants han corregut per l'entorn de Can Ruti i la Serralada de Marina

La cursa ha aplegat corredors de totes les edats i de diferents punts del territori català, no només del Barcelonès Nord. I es que l'esdeveniment esportiu s'ha consolidat en els quasi 30 anys d'història com una cita clau al calendari. Un dels participants, l'Andreu Ledesma, va ser administratiu de l'Hospital Germans Trias durant molts anys, però ara està jubilat. Tot i estar retirat de la carrera professional, mai es perd aquesta cursa per la muntanya badalonina. Per a la Georgina Iraola i la Daina Martínez, estudiants predoctorals de l'Institut de Recerca del Germans Trias, és la segona vegada i no han dubtat en repetir.

Els corredors entomen el tram final del recorregut

Des de l'hospital Germans Trias destaquen que es tracta d'una jornada festiva que permet conèixer professionals de la primària i d'altres hospitals catalans. Un fet, segons Jordi Ara, gerent del centre, que permet crear una sensació de pertinença i generar vincles més enllà de l'àmbit de la salut. A més, ha posat en valor la implicació de tots els professionals per tirar endavant la cursa.

L'ambient festiu ha imperat al llarg del matí, que ha comptat amb una batucada per animar els corredors. Els treballadors de l'hospital també han donat suport als participants. La cursa disposava de dues modalitats: una de 5 quilòmetres i un tram més llarg de 10.

  • Notícia emesa a l'informatiu: