Gairebé el 14% de la població a Catalunya busca habitatge

Gairebé el 14% de la població a Catalunya busca habitatge
Laia Martínez / Carles Tornero
14/03/2024 - 20:21

Badalona - Tres quartes parts de la ciutadania es vol quedar al mateix municipi on resideix quan busca nova casa. Així ho constata un estudi impulsat per l'Observatori Metropolità de l'Habitatge, en el qual es detalla que un milió de catalans, el 14%, busquen pis.

Segons els resultats d'aquest estudi, el 40% de la població es decanta per una llar en propietat, un altre 40% prefereix lloguer i el 20% restant està oberta a ambdues opcions.

El lloguer no és una opció, és l'única opció per a moltes llars que busquen habitatge

Tot i que l'Observatori ha comprovat que els joves d'entre 16 a 29 anys busquen activament habitatge, la franja dels 30 als 44 concentra el gran gruix de persones que volen emancipar-se o canviar de residència. Pel que fa al temps de recerca, l'estudi constata que entre el 30 i el 40% de la població fa més d'un any que demanda un habitatge. I tal com explica el codirector de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge, Carles Donat, el 70% dels ciutadans de l'AMB vol quedar-se a viure al mateix municipi.

Donat també apunta que el 64% dels catalans que busquen habitatge de lloguer es fixen que no sobrepassi els 800 euros. I, en aquest sentit, han observat que només el 3,3% dels lloguers oferts en portals que han visitat mantenen aquestes condicions.

📺 Entrevista al BDN 360º del 13 de març de 2024: