Garcia Albiol: 'Aquest mandat no municipalitzarem les escoles bressol'

Garcia Albiol: 'Aquest mandat no municipalitzarem les escoles bressol'
Mar Martínez / Jordi Ribàs
06/05/2024 - 23:51

Saló de Plens - L'alcalde de Badalona ha estat taxatiu. Aquest mandat el govern no municipalitzarà les escoles bressol. Xavier Garcia Albiol considera que les escoles bressol públiques, que gestiona l'empresa Seveis Educatius Cavall de Cartró SL, funcionen, ha dit «raonablement bé». Diu que ara com ara, l'Ajuntament no està preparat per assumir-ne el funcionament.

Des de l'oposició, Guanyem li ha retret que utilitza la majoria absoluta per passar per alt consensos que el mateix Partit Popular compartia quan no governava i estava a favor de la municipalització. Un compromís que també li ha recordat Badalona en Comú Podem. Esquerra Republicana ha recordat que a la ciutat hi ha 21 escoles bressol privades i set de públiques. Ha preguntat al govern per què no s'ha acollit als 90 milions d'euros dels fons europeus que la Generalitat destina a crear places públiques d'escoles bressol als municipis.

El Ple ha aprovat una subvenció de deu mil euros per a activitats esportives adaptades de l'entitat ViuTea i, entre d'altres, cinc mil per moblar dos habitatges destinats a veïns afectats per l'esfondrament al Raval.

Subvencions per als grups municipals

El ple ha aprovat per unanimitat la dotació econòmica del pressupost municipal destinada a cada grup polític. Hi ha una part fixa de 4.687 euros per a cada grup i una de variable en funció del nombre d'edils. Així, el grup més nombrós, el del PP, amb 18 regidors, rep un pressupost per a despeses de funcionament de gairebé 89.064 euros. El que menys en rep, Guanyem, amb un regidor, té una dotació pública de 9.364. El pressupost públic per als grups municipals és d'un total de 150.000 euros.

Ha estat, sens dubte, el ple més tens del que portem d'any. L'alcalde ha decidit suspendre'l deu minuts arran del torn de paraula de l'Organització Juvenil Socialista, organització comunista creada l'any passat i no vinculada al PSC tot i el nom, que ha aprofitat la paraula per fer un discurs contra la classe política. Després de tallar a diversos regidors, també de l'oposició, l'alcalde ha considerat el to irrespectuós i ha parat la intervenció amb una esbroncada de part del públic.