Garcia Albiol assegura que en quinze dies ja no hi haurà fuita a Canyet

Garcia Albiol assegura que en quinze dies ja no hi haurà fuita a Canyet
Mar Martínez / Sara Nicolás
02/10/2023 - 13:29

Riera de Canyet - El que no s'ha fet en 18 anys, podria ser una realitat en quinze dies. L'Ajuntament de Badalona assegura que ha trobat la solució a la fuita d'aigua del barri de Canyet. Es tracta d'una canalització que desviarà l'aigua de la fuita fins a un dipòsit d'aigua de rec que ja existeix al barri de Montigalà.

Segons ha explicat l'alcalde Xavier Garcia Albiol, les obres es realitzaran a la finca privada de Can Coll i des d'allà es construirà una canalització de 70 metres. L'alcalde no ha avançat el cost de les obres, tot i que ha dit que no serà excessiu.

Fuita Canyet

Amb aquestes actuacions s'impedirà, assegura el govern, que gairebé la totalitat de l'aigua que ara circula al marge de la riera de Canyet, 180 mil litres diaris, es perdi. Però el problema de fons no se solucionarà, ja que es troba en la conducció que connecta la planta potabilitzadora del Ter amb el centre de distribució de Trinitat. És un túnel de 3 metres de diàmetre que va entrar en servei als anys seixanta.

Al mes d'abril, i per mitjà d'un comunicat, l'ajuntament -aleshores en mans dels socialistes- i l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat relataven que arranjar la canonada se supeditava al seu desdoblament i a una inversió de 36 milions d'euros. Aleshores van anunciar que les obres estaven en fase de licitació i que es preveia que estiguessin enllestides com a molt el 2025.