Garcia Albiol denuncia que l'anterior govern no havia contractat els concerts de la Festa Major

Garcia Albiol denuncia que l'anterior govern no havia contractat els concerts de la Festa Major
Susana Soldado
23/06/2023 - 13:21

Badalona - Figa Flawas i Julieta no actuaran a la Festa Major. Així ho ha dit el nou alcalde, Xavier Garcia Albiol, que ha afirmat que no hi havia cap dels dos concerts contractats. Una setmana després d'arribar al despatx d'alcaldia, no descarta tornar a convocar la plaça de gerent de l'Ajuntament, ja que considera que les bases, redactades el 2020, estan desfasades.

A banda dels concerts de la Festa Major, l'alcalde ha posat com a exemple les licitacions de la cavalcada de reis, el campament reial o les llums de Nadal que, assegura, no s'han iniciat. En una entrevista al Badalona Matí també ha explicat que els tècnics municipals treballen a contracorrent per assegurar que les 11 associacions de veïns que han demanat infraestructures de l'Ajuntament per la revetlla de Sant Joan, les puguin tenir.

Responent a l'afirmació que els concerts de la Festa Major d'Agost previstos fins ara no es faran, la Comissió de Festes defensa que la contractació artística ja estava signada, tant amb Figa Flawas com amb Julieta. En aquest sentit, han demanat una reunió de caràcter urgent amb la regidoria de cultura per conèixer els motius pels quals s'ha desestimat tirar endavant aquest concert i veure si, igualment, es podrien acabar organitzant. Per la seva banda, els responsables de Cultura de l'antic govern detallen que el contracte per seleccionar l'empresa responsable de la producció dels dos dies de concerts i de la contractació de dos grups més estava a punt de publicar-se. Apunten que malgrat 'anar justos', s'hagués arribat a temps.

FRAME ALBIOL

Es podria tornar a convocar la plaça de gerent de l'Ajuntament

Garcia Albiol ha estat contundent afirmant que serà impossible que els concerts anunciats fa uns dies per la Festa Major, els de Figa Flawas i Julieta, s'acabin duent a terme. Explica que la intenció és poder tancar almenys un grup de cara a l'agost, l'anunci, diu, es podria fer la setmana vinent. En aquest sentit, l'alcalde assegura haver-se trobat l'administració molt feble. Tant és així, que defensa que s'hauria de tornar a convocar la plaça de gerent, ja que les bases del concurs no estarien actualitzades. Recordem que el popular ja havia demanat fa uns mesos aturar el concurs per a després de les eleccions. 'Les bases es van redactar al 2020 i, ara, la situació és diferents, potser el perfil que demanàvem no és el que necessitem en l'actualitat' ha puntualitzat Albiol.

Respecte al desallotjament d'una trentena de persones fa uns dies d'uns baixos del barri del Progrés, Garcia Albiol ha explicat que Serveis Socials no ha buscat cap alternativa habitacional perquè assegura eren conflictius.