Garcia Albiol: 'La resposta a l'ocupació ha de ser la contundència policial, d'acord amb la legalitat'

Garcia Albiol: 'La resposta a l'ocupació ha de ser la contundència policial, d'acord amb la legalitat'
Judit Larios / ACN
20/04/2024 - 16:34

Barcelona - El candidat del PP a les eleccions a Catalunya, Alejandro Fernández, ha demanat 'tolerància zero' contra les ocupacions il·legals i ha considerat un exemple la política de Xavier Garcia Albiol a Badalona. Així ho ha dit aquest dissabte en un acte a Barcelona, on s'ha debatut aquest fenomen amb propietaris afectats, membres de la judicatura i representants dels cossos policials.

Fernández ha afirmat que 'sense seguretat no hi ha llibertat' i s'ha compromès a crear una 'oficina antiocupació' a Catalunya com la de Badalona. El líder dels populars també ha proposat altres mesures per garantir el dret a la propietat dels catalans.

En la seva intervenció, Garcia Albiol ha defensat que 'la víctima d'una ocupació no és l'ocupa' sinó, al seu parer, ho és 'el propietari i el veí que pateix les conseqüències'. Per això, l'alcalde ha apel·lat a la intervenció policial. Alhora, ha reconegut que hi ha persones que no poden pagar el lloguer o la hipoteca per problemes econòmics i ha assegurat que compten amb el suport dels serveis socials.

La resposta davant l'ocupació ha de ser la contundència policial, d'acord amb la legalitat, davant aquells ocupes que han convertit l'ocupació en un negoci i formen part de màfies.

Garcia Albiol també ha instat els socialistes a posicionar-se sobre l'ocupació il·legal per, ha dit, comprovar la seva 'credibilitat' o si bé les seves propostes al respecte són fruit, ha dit, de l'oportunisme polític davant el 12-M.

📷 Foto: PP Catalunya