Garcia Albiol simplifica l'estructura de govern per garantir un ajuntament 'més efectiu i dinàmic'

Garcia Albiol simplifica l'estructura de govern per garantir un ajuntament 'més efectiu i dinàmic'
Sara Nicolás
19/06/2023 - 19:41

Badalona - Xavier Garcia Albiol reformula el govern municipal i presenta una estructura amb quatre tinences d'alcaldia en comptes de les 6 anteriors. Els regidors Juan Fernández, Cristina Agüera, Daniel Gracia i Rosa del Amo seran els responsables que hi haurà al capdavant.

JUAN FERNÁNDEZ PRIMER TINENT

La primera tinència d'alcaldia recaurà sobre el número dos de les llistes de Garcia Albiol, Juan Fernández, qui s'encarregarà de l'Àmbit d'Hisenda i Finances, Recursos Interns, Esports i Seguretat. Cristina Agüera assumirà el càrrec de segona tinenta d'Alcaldia i regidora d'Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern.

CRISTINA AGÜERA SEGONA TINENTA

L'Àmbit de Territori i Sostenibilitat l'encapçalarà Daniel Gracia, qui actuarà com a tercer tinent d'alcalde.

DANIEL GRACIA TERCER TINENT

Rosa del Amo, quarta i darrera tinenta d'alcaldia, serà regidora de l'Àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones.

ROSA DEL AMO QUARTA TINENTA

Una simplificació de l'estructura que l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, atribueix a fer un govern més efectiu i dinàmic. Entre les novetats del nou govern d'Albiol es troba la creació d'una regidoria contra l'Ocupació il·legal, en mans de Daniel Aguilera. Una nova àrea que dependrà de l'àmbit de Territori, però que l'alcalde defineix com a transversal.

Ha d'haver-hi una relació molt directa amb les regidories d'Habitatge i Seguretat Ciutadana. També hi ha un tercer àmbit, els dels Serveis Jurídics. És una mica transversal

Garcia Albiol ha decidit mantenir les regidories de Benestar animal i Medi Ambient, que portarà Sonia Egea, i la de Feminismes i LGTBIQ+, que juntament amb Diversitat Funcional i Gent Gran anirà a càrrec de Florencia Badia.

Conceptualment, ens sembla bé, el nom quedava molt bé, però el problema era que estaven buits de contingut. Hem heretat aquests títols, però volem que ara funcionin

Juan Fernández repeteix com a regidor d'Esports i també estarà al capdavant d'Hisenda. Daniel Gracia s'ocuparà d'Urbanisme i Transformació de la ciutat. Cultura i Educació són per a Vanesa González. María Carmen Expósito s'ocupa des d'ara de Serveis Socials i Rosa del Amo, de Comunicació. Al capdavant de Joventut, Convivència i Migracions trobem Odalys Sánchez. Seguretat, Guàrdia Urbana i Protecció civil són en mans de Juan Manuel Ruiz. Pel que fa a les Regidories de Districte, Rosa Bertran assumirà el Districte 1, David Silva s'encarregarà dels 2 i 3, el districte 4 anirà a càrrec de Daniel Aguilera, Florencia Badia encapçalarà el 5 i Juan José Portillo el 6è.

Més enllà de presentar el cartipàs, durant el seu primer dia laborable, Albiol ha volgut conèixer quina és l'actual situació administrativa de l'Ajuntament. Paral·lelament, aquest migdia s'ha reunit amb el superintendent de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández, per conèixer en detall quina és l'actual situació del cos policial i coordinar les mesures que s'aplicaran per millorar la seguretat a la ciutat. Segons ha explicat l'alcalde, un cop conegui quina és la fotografia de la ciutat prendrà mesures aquesta mateixa setmana.

albiol reunio conrado_