García Albiol testifica en el judici a l'exregidor del PP acusat de contractar obres a dit

García Albiol testifica en el judici a l'exregidor del PP acusat de contractar obres a dit
Mar Martínez
20/06/2023 - 16:00

Badalona - L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha testificat avui en el judici contra l'exregidor del Partit Popular David Gómez i diversos empresaris per obres que haurien estat assignades a dit el 2012, coincidint amb el mandat del PP. García Albiol ha insistit que en cap cas un regidor pot encarregar unes obres i que quan aquesta maniobra es va detectar ell mateix va ordenar al Departament d'Intervenció de l'Ajuntament que no es pagués cap factura.

El judici se celebra des d'ahir a la secció setena de l'Audiència de Barcelona. Avui dimarts l'alcalde de Badalona ha estat el primer a intervenir i ha volgut deixar clar que no és competència d'un edil contractar obres.

Un regidor no té capacitat per a contractar

Durant la sessió testifical han sortit a la llum actuacions de caràcter molt divers i a diferents punts de la ciutat. S'ha parlat de l'Associació Gitana, de l'Institut Municipal de Serveis Personals, d'un local del carrer Badajoz o de l'Associació Amics de l'Epilèptic. També de la Casa de Còrdova, d'un parell de clubs de petanca, de la reparació de vehicles municipals, del centre cívic La Salut o del Servei Bàsic d'Atenció Social, entre d'altres. L'alcalde García Albiol ha donat un exemple de com l'exregidor David Gómez l'hauria enganyat en aquestes ocasions.

F3AF86FC-1886-47E8-BC2A-37CC4FED903A
David Gómez en una imatge d'arxiu

Vaig preguntar-li a Goméz i em va dir que era una retirada de runa, però es tractava d'obres majors

Durant el judici també han testificat, entre d'altres, l'exregidor Ramon Riera, aleshores primer tinent d'alcalde; l'exalcalde socialista Rubén Guijarro i la coordinadora de Districte de la zona de La Salut en aquella època, Júlia Sánchez, qui hauria fet obres a la seva cuina amb diners públics.

Recordem que l'exregidor David Gómez, que va ser expulsat del Partit Popular, s'enfronta a més de dos anys de presó i vuit d'inhabilitació.