Gent de Riu, nova sèrie documental per reivindicar la fauna, la flora i tot el que envolta els rius Besòs i Tordera

Gent de Riu, nova sèrie documental per reivindicar la fauna, la flora i tot el que envolta els rius Besòs i Tordera
La Xarxa
11/01/2024 - 20:55

Badalona - Aquest dijous s'ha presentat Gent de Riu, una sèrie documental de Vallès Visió amb la coproducció de La Xarxa i la Fundació Rivus impulsada pel Consorci Besòs Tordera. L'estrena serà aquest diumenge a dos quarts d'11 de la nit a les televisions locals i a la Xarxa+. La sèrie mostra com el riu és bàsic en l'equilibri de la vida i la preservació dels recursos hídrics.

La fauna, la flora i tot el que envolta aquests rius ho tenim a tocar de casa, però potser són molts els qui no són conscients de la riquesa que hi ha en un riu en mig de l'àrea metropolitana. Amb l'objectiu de mostrar quin és el paper que juga el riu i el seu ecosistema a la vida, 'Gent de Riu' també ens descobreix les relacions socials i humanes que s'estableixen entorn dels rius. Ho fa amb reportatges, entrevistes i testimonis que tracten aspectes tan diversos com el voluntariat, la història o l'educació ambiental entre d'altres. Amb testimonis com el de la Jerusa, una pagesa de la Garriga.

La sèrie es va començar a gestar fa quatre anys i han estat dos anys de gravació que han culminat en 13 capítols que volen aconseguir apropar el riu a la ciutadania. L'estrena serà aquest diumenge a dos quarts d'11 de la nit a les televisions locals i també es podrà veure a la Plataforma Xarxa Més.