Glòria Furdada, experta en riscos naturals, alerta que construir a les Tres Xemeneies és un error fatal

Glòria Furdada, experta en riscos naturals, alerta que construir a les Tres Xemeneies és un error fatal
Jordi Ribàs
27/09/2023 - 21:43

Badalona - Construir habitatges a la zona de les Tres Xemeneies és un error “fatal”. Així ho ha defensat la geòloga Glòria Furdada, investigadora al Grup de Recerca en Riscos Naturals de la Universitat de Barcelona.

Entrevistada al Badalona 360, Furdada defensa que és mala idea aixecar pisos en aquesta zona per la proximitat del riu i del mar. La geòloga recorda que és zona ocasionalment inundable pels desbordaments ocasionals del riu Besòs. A més, segons Furdada, les Tres Xemeneies són també 'tremendament inundables' pel litoral, a causa de la regressió de les platges i per l'augment de freqüència dels temporals marins.

Furdada també ha afegit que, si s'han d'urbanitzar les Tres Xemeneies, seria millor opció construir-hi un parc. En part perquè, argumenta la geòloga, edificar habitatges també comportarà més despesa pública en les possibles futures inundacions. Un cost públic a través del Consorci de Compensació d'Assegurances i, en canvi, un benefici privat 'd'uns pocs que hauran construït i venut pisos allà'.

Davant la regressió del litoral, Furdada apunta que només hi ha dues opcions: o bé s'inverteixen molts recursos a protegir la costa, o bé es permet que avanci aquest procés natural.