Glòria Pérez-Salmerón considera que els dèficits de Can Casacuberta perduraran si no hi ha recursos ni voluntat política

Glòria Pérez-Salmerón considera que els dèficits de Can Casacuberta perduraran si no hi ha recursos ni voluntat política
Àlex Sisó
18/01/2024 - 20:54

Badalona - Glòria Pérez-Salmerón, qui va ser la primera directora de la biblioteca de Can Casacuberta, ha posat en relleu la bona tasca que s'ha fet des de l'equipament. Considera, però, que sense voluntat política ni recursos, els dèficits de manteniment que pateix la biblioteca central perduraran en el temps. Recordem que la badalonina rebrà la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts. Un reconeixement, a proposta del ministeri de Cultura, per la seva contribució a la difusió cultural, la promoció del llibre i la lectura i la conservació del patrimoni bibliogràfic a través de l'àmbit bibliotecari.

Va ser un periodista cultural qui va trucar a la Glòria per informar-la que era una de les escollides per rebre la medalla al Mèrit en les Belles Arts. Ara resta a l'espera de saber quina serà la data de la cerimònia per rebre el reconeixement en mans dels Reis d'Espanya.

WhatsApp Image 2024-01-18 at 20.42.44

Durant la seva trajectòria, la badalonina també va ser directora de la Biblioteca Nacional, entre el 2010 i 2013. Un espai on, assegura, hi ha un patrimoni bibliogràfic de gran valor, equiparable al fons del Museu del Prado. Un tresor desconegut, diu, per gran part de la societat. Pérez Salmerón presideix actualment la Fundació IFLAGlobalLibraries, la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries. En l'àmbit més local, ha remarcat que la xarxa de biblioteques municipals de Barcelona és un model referent per a molts països.

Entrevista al BDN360