Gonzalo Boye i Junts+ expliquen els detalls de la llei d'amnistia al Museu de Badalona

Gonzalo Boye i Junts+ expliquen els detalls de la llei d'amnistia al Museu de Badalona
Judit Larios
08/05/2024 - 21:01

Badalona - La llei d'amnistia ha estat portada a debat aquest dimecres en un acte electoral de Junts+ celebrat al Museu de Badalona. L'advocat Gonzalo Boye ha celebrat que la llei, que es preveu que s'aprovi de forma definitiva en les properes setmanes, serà d'aplicació immediata.

Un cop s'aprovi la llei, la seva aplicació quedarà en mans dels jutges. La primera mesura que comportarà és l'aixecament de les mesures cautelars, incloses les ordres de detenció dels exiliats. Gonzalo Boye és l'advocat de Carles Puigdemont i dels consellers a l'exili.

L'aprovació definitiva de la llei d'amnistia beneficiarà, també, l'Adrià Sánchez i l'Oleguer Serra, els dos badalonins encausats pels fets relacionats amb l'1 d'octubre de 2017. Els seus casos, però, no estaven inclosos en les primeres versions del text d'aquesta norma. Ho explica l'exdiputat al Congrés Josep Pagès, una de les persones que ha participat en l'elaboració i la negociació de la llei d'amnistia.

Pagès, qui també és advocat, ha defensat que la llei d'amnistia és de justícia i no de perdó, perquè reconeix que no hi ha cap delicte i que existeix un conflicte polític entre Catalunya i l'estat espanyol. Al debat també hi han participat els advocats Jordi Pina i el badaloní Marc Alomà.