Govern i socialistes acorden incloure noves propostes al pressupost de 2024 que s'aprovarà definitivament el 8 de gener al ple

Govern i socialistes acorden incloure noves propostes al pressupost de 2024 que s'aprovarà definitivament el 8 de gener al ple
Raquel Moreno/ Anna G. de Albéniz
21/12/2023 - 14:22

Badalona - El govern municipal inclourà en el pressupost ordinari de 2024 les propostes acordades amb el PSC. Uns comptes que s'aprovaran definitivament durant el proper ple ordinari el 8 de gener. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, espera que aquest acord que suma, diu, sigui el primer de molts altres amb el cap de l'oposició, Fernando Carrera.

acord pressupost 1

Les propostes acordades entre populars i socialistes inclouen la creació d'un nou pla d'habitatge per al municipi, la reactivació dels Bons Consum i la millora del Servei Integral d'Atenció a la Dona (SIAD), amb la incorporació de més professionals per a l'assistència jurídica i l'atenció psicològica. També es crearà un nou servei de mamografies dins el programa Badalona Saludable, que inicialment s'havia suprimit del pressupost i una nova oficina específica per atendre les necessitats d'accessibilitat tant a la via pública com a les instal·lacions municipals.

Pel que fa a les polítiques de joventut, s'instal·larà un nou Espai Jove a Sant Roc, i en medi ambient s'estudiarà l'ampliació de la temporada de platges i el bany adaptat amb la cadira amfíbia per a les persones amb mobilitat reduïda. Finalment adreçat a la gent gran, s'estudiarà un servei de suport i ajudes en matèria d'oci i activitats complementàries.

Per a l'alcalde Xavier Garcia Albiol, es tracta d'un acord que enforteix l'estabilitat de l'actual govern i que suma esforços per a millorar la ciutat. El cap de l'oposició i president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, celebra l'acord amb els populars i el veu com una oportunitat per incidir en la millora del dia a dia dels badalonins.