Guanyem assegura que el desnonament de l'antic institut B9 agreujarà els problemes de convivència la zona

Guanyem assegura que el desnonament de l'antic institut B9 agreujarà els problemes de convivència la zona
Susana Soldado
17/06/2024 - 13:14

Badalona - La líder de la formació, Dolors Sabater, considera que l'enfocament del govern de desallotjar les més de 150 persones que hi viuen des de fa mesos, és incorrecte, ja que farà incrementar el nombre de sense sostre a la ciutat posant en perill la seva vida.

Posa com a exemple la quarantena de persones que han quedat al carrer amb el tancament del servei de pernoctació de Can Bofí Vell. En una entrevista al Badalona Matí, Dolors Sabater ha reclamat al govern de Garcia Albiol que treballi amb la Generalitat o l'AMB per donar resposta a les desenes de persones que estan ocupant l'antic B9 i hauran de marxar en uns dies. Recorda que la llei de serveis socials obliga els ajuntaments a fer front emergències d'aquest tipus. 'Els municipis no es poden desentedre's de la llei' ha afirmat i afegeix que 'treure aquesta gent al carrrer farà incrementar els problemes de les personse expulsades i de les veïnes que hauran de conviure amb ells al carrer'

Per a la líder de Guanyem, l'accés de l'habitatge hauria de ser una de les prioritats del govern local. Assegura que la Sindicatura de Greuges ha alertat que, en el darrer any, s'han incrementat el nombre de desnonaments a Badalona, però no l'acompanyament, per part de serveis socials, que necessitarien aquestes persones.

Balanç un any de govern de Garcia Albiol

Pel que fa al primer any de govern de Garcia Albiol, Dolors Sabater defensa que molts veïns que el van votar sense compartir-ne ideologia, ara se senten decebuts. També ha valorat la feina de l'oposició i afirma que els diferents partits han fet èmfasi en els problemes estructurals de l'executiu. Des de Guanyem, explica Sabater, s'està treballant per crear un front comú de tota l'oposició però també per revitalitzar la formació amb nous lideratges.