Guanyem Badalona elabora un informe per demostrar al Consell d'Europa que les polítiques de Garcia Albiol són 'racistes'

Guanyem Badalona elabora un informe per demostrar al Consell d'Europa que les polítiques de Garcia Albiol són 'racistes'
Sara Nicolás
30/10/2023 - 19:40

Badalona - Guanyem Badalona s'adreça per carta al Consell d'Europa i recorda que el mateix organisme va titllar Garcia Albiol de polític racista en un informe l'any 2018. Ho fa arran del recent nomenament de l'alcalde com a representant de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en el sí d'aquest ens europeu.

El grup municipal encapçalat per Dolors Sabater ha anunciat que elabora un informe per recollir polítiques xenòfobes i racistes que, segons asseguren, l'actual executiu estaria duent a terme. Aquestes serien, afirmen, la cancel·lació del programa ACOL adreçat a persones en situació administrativa irregular i posicionar-se en contra de l'alberg per a emergències socials. La regidora de Guanyem Badalona ha anunciat que denunciarà aquestes polítiques davant del Consell d'Europa a la Tertúlia del Badalona Matí.

D'altra banda, Sabater també ha denunciat que l'alcalde ha fet creure que serà membre directe del Consell d'Europa mentre que, afirmen, només participarà en la Cambra de Poders Locals i Regionals.