Guanyem Badalona es compromet a crear una Regidoria de Seguretat que també es preocupi pels drets socials

Guanyem Badalona es compromet a crear una Regidoria de Seguretat que també es preocupi pels drets socials
Judit Larios
16/05/2023 - 17:53

Badalona - Una de les mesures previstes al programa electoral de Guanyem Badalona és la creació d'una Regidoria de Seguretat i Dignitat Humana. El model de seguretat que defensa la formació municipalista es basa a prevenir el delicte i promoure la dignitat de les persones.

Per aconseguir-ho, aquesta regidoria tindrà com a principal objectiu coordinar les actuacions de la Guàrdia Urbana amb les polítiques públiques que garanteixin els drets socials. El número 25 de la llista de Guanyem, l'advocat Rafael Mendoza, explica que entre les propostes que es derivarien de la creació de la regidoria es troba la instal·lació de comptadors elèctrics socials o la creació de vies de suport per demanar ajuts com l'Ingrés Mínim Vital o la Renda Garantida.

Cal augmentar la plantilla de treballadors socials perquè la gent pugui ser atesa adequadament.

Guanyem Badalona preveu reforçar la plantilla de la Guàrdia Urbana per incrementar la presència dels agents a peu de carrer. A més, Mendoza ha advocat per establir un conveni d'actuació amb els Mossos d'Esquadra. Diu que, fins que no es faci, la creació d'unitats com l'Omega o la Domus significarà invertir esforços de manera ineficaç.