Guanyem Badalona es compromet a pacificar els entorns escolars

Guanyem Badalona es compromet a pacificar els entorns escolars
Judit Larios
19/05/2023 - 20:51

Badalona - Guanyem Badalona vol pacificar els entorns escolars per garantir l'entrada i sortida dels alumnes amb seguretat. La mesura s'ha explicat davant l'escola Badalona Port, que fa anys que reclama mesures per fer front a la inseguretat que genera la circulació de vehicles al carrer Indústria, on el 2019 es va produir un atropellament.

La formació aposta per mesures com talls temporals del trànsit durant els horaris d'entrada i sortida dels infants, la pacificació dels carrers i la millora de la xarxa de camins escolars. David Guerrero, número 4 a la llista, explica que la intenció és estudiar cas per cas i lamenten que avui dia no es garanteixi la seguretat de la mateixa manera en escoles properes entre si.

Cal revertir que en una mateixa zona hi hagi escoles on es fan talls de trànsit i en altres properes no. Si aquesta mesura es considera òptima, s'ha d'estandarditzar a totes les escoles de la zona.

La mesura de Guanyem també preveu la creació d'un cos especialitzat en la seguretat dels entorns escolars que estigui coordinat amb la Guàrdia Urbana. Defensen la necessitat de repensar l'actual figura dels agents cívics perquè la seva funció vagi més enllà d'aturar el trànsit als passos de vianants. Així, la proposta de la formació és que aquestes persones treballin conjuntament amb la comunitat educativa per transformar els entorns escolars.