Guijarro insisteix que és 'el candidat més preparat' per liderar un govern de forces progressistes

Guijarro insisteix que és 'el candidat més preparat' per liderar un govern de forces progressistes
Jordi Ribàs
23/05/2023 - 18:45

Badalona - Entrevistat a la Televisió de Badalona, el candidat socialista Rubén Guijarro ha evitat concretar els possibles pactes per conformar el pròxim govern municipal. Guijarro assegura que cal esperar a conèixer “el que diguin els veïns a les urnes”, però sí que ha defensat ser “el candidat més preparat” per liderar un govern de forces progressistes. L'alcaldable del PSC es presenta com la “garantia per teixir majories suficients”, posant com a exemple la configuració del govern actual, els pressupostos ordinaris aprovats el 2019 i el 2022, i el pressupost d'inversions aprovat amb els vots socialistes des de l'oposició.

Som l'única garantia per fer que Badalona estigui liderada per forces progressistes. Sóc el candidat més preparat per teixir majories i amb més capacitat d'articular consens entre partits

Durant l'entrevista, Guijarro ha contraposat el seu model amb el del candidat del Partit Popular, Xavier García Albiol. Concretament, ha definit el projecte d'Albiol com el de 'la Badalona del passat' i, en matèria de seguretat, com un model 'de xèrif dels anys 90'. En canvi, assegura Guijarro, el model que proposa el PSC es basa en el de 'la policia del segle XXI', modernitzant el sistema policial amb càmeres de videovigilància, apps per contactar amb agents i amb reforç a les plantilles. Guijarro també ha destacat dues propostes del seu programa electoral: destinar 10 milions d'euros a renovar el consistori i 30 milions més a la construcció de fins a 700 habitatges públics.