Guinguetaires optimistes, tot i obrir amb retard

Guinguetaires optimistes, tot i obrir amb retard
Sara Nicolás / Judit Larios
26/07/2023 - 14:40

Badalona - Malgrat els problemes amb les licitacions que van endarrerir l'obertura, els propietaris de les guinguetes del litoral badaloní fan un bon balanç a mitja temporada. Alguns només fa un parell de setmanes que han instal·lat les seves guinguetes, però afronten el mes d'agost amb optimisme.

Uns pocs afortunats van poder resoldre els tràmits aviat i van obrir les seves guinguetes al juny, la qual cosa va suposar retallar un mes la temporada. Amb tot, insisteixen que el principal problema no és perdre setmanes de feina, sinó no tenir la certesa de quan obrir per conformar equips de treball. És el cas de la guingueta Wayra que, sense l'equip, consolidat d'altres anys, difícilment hauria pogut engegar la temporada.

A les platges del Pont del Petroli i dels Pescadors aterraven enguany noves guinguetes, es tracta d'Inti i Aqu respectivament. Totes dues pertanyen al mateix propietari i, malgrat haver estat dels últims a obrir, asseguren que la rebuda ha estat positiva.

Els responsables d'aquests negocis coincideixen en manifestar el seu desacord envers la prohibició d'organitzar activitats com actuacions musicals i monòlegs. Els més novells, però, asseguren que era una condició que venia expressa al concurs públic. Ara que ja estan instal·lades totes les guinguetes del litoral, les impressions pel que resta de temporada són bones. Els propietaris consideren que el volum de feina ha augmentat enguany, sobretot a l'oferta més propera a l'hotel Marina Badalona.