Comissions Obreres vol incidir en la formació professional, millorar la mobilitat i consolidar l'economia social

Comissions Obreres vol incidir en la formació professional, millorar la mobilitat i consolidar l'economia social
Raquel Moreno Escudero
17/01/2024 - 13:58

Badalona - La mobilitat, l'economia social, l'habitatge i la formació per a joves són els eixos principals que Comissions Obreres al Barcelonès Nord es proposa impulsar aquest 2024. Una nova etapa del sindicat amb la renovació de tota l'estructura amb Raúl Espinosa com a responsable de la secció local rellevant així a Ovidi Huertas al capdavant del càrrec des del setembre de 2013.

Pel que fa a la mobilitat, reclamen una solució a la manca d'aparcament a l'Hospital Germans Trias i Pujol amb un autobús llançadora, el perllongament de la línia 1 del metro, l'arribada del tramvia al centre de la ciutat i el soterrament de l'autopista C-31. També l'habitatge preocupa el sindicat i demanen la construcció d'un parc d'habitatge públic per a no deixar sense alternativa habitacional a les famílies desnonades. Si ens fixem en l'economia social, destaquen la necessitat de reindustrialitzar el municipi amb la modernització dels polígons. D'altra banda, CCOO vol incidir en la reactivació del Consell municipal per la Formació Professional i l'Ocupació a Badalona i treballen ja en una diagnosi per definir quins són els cicles més demandats al territori. Ho ha explicat el responsable de CCOO al Barcelonès Nord, Raúl Espinosa.

Volem incidir en el tipus de formació professional que s'ofereix als joves, treballant conjuntament amb els municipis de Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet

Una de les lluites del sindicat és també la reducció de la jornada laboral a 37 hores i mitja. Precisament se senten satisfets per l'augment del 5% del Salari Mínim Interprofessional que se situa ara als 1.134 euros en 14 pagues. Un increment, diu, que contribuirà a la reducció de la bretxa de gènere i que beneficia també els joves.

La majoria de les persones beneficiades treballen al sector del comerç i l'hostaleria

Espinosa compaginarà el nou càrrec al capdavant de CCOO al Barcelonès Nord amb el seu lloc de treball també com a president del comitè d'empresa de Fomento de Construccions y Contratas, que s'encarrega de la neteja viària de Badalona. Una contracta que data del 2010 i que actualment, assegura, no reflexa les necessitats del municipi. Recordem que el govern municipal té previst poder licitar el nou contracte de neteja aquest mateix any.