Milers d'estudiants es preparen per als exàmens de selectivitat del 4 al 6 de juny

Milers d'estudiants es preparen per als exàmens de selectivitat del 4 al 6 de juny
Raquel Moreno Escudero
29/05/2024 - 11:31

Badalona - Compte enrere per a milers d'estudiants que el proper 4 de juny s'examinaran de la selectivitat. Les proves d'accés a la universitat s'allargaran durant 3 dies i inclouran cinc exàmens obligatoris: català, castellà, una llengua estrangera, història o història de la filosofia, i un d'específic sobre la modalitat que s'hagi estudiat. A més, les PAU d'aquest any seran les últimes que inclouran preguntes sobre llibres concrets que els alumnes han hagut de treballar durant el Batxillerat.

Els alumnes del Col·legi Badalonès, com milers d'estudiants d'arreu de l'estat, afronten aquestes setmanes la recta final per a accedir a la universitat. És a la selectivitat on hauran de plasmar els aprenentatges adquirits durant tota la seva etapa escolar, però especialment la dels darrers dos anys. El professorat assegura que l'alumnat està sobradament preparat per assolir amb èxit aquests exàmens i els recomana llegir bé els enunciats per a respondre amb seguretat allò que se'ls pregunta, segons ha explicat la Cap d'Estudis de Batxillerat i professora de matemàtiques del Col·legi Badalonès, Júlia Castillo.

La Berta vol estudiar Infermeria, en Dídac ADE i Dret i en Sergio Enginyeria Informàtica. Tots tres es senten preparats per superar la selectivitat i aquests dies repassen dubtes a l'aula amb l'acompanyament dels docents i els mateixos companys.

sele badalonès 2

Els alumnes que ho vulguin també podran fer tres exàmens més de forma opcional per apujar nota: dues de les matèries de modalitat que hagin estudiat a 2n de Batxillerat i, el tercer, d'una segona llengua estrangera. A partir del curs vinent, per cert, ja no hi haurà lectures obligatòries de les assignatures de llengua i literatura catalana i castellana. Una decisió que no comparteix bona part del professorat i que pot posar en perill, alerten, el valor que aporta la comprensió lectora a l'alumnat.