'Història d'un piano', de Ramon Gener, omple Saltamartí Llibres

'Història d'un piano', de Ramon Gener, omple Saltamartí Llibres
Laia Martínez | Eva Gómez | Raúl López
12/03/2024 - 20:06

Saltamartí Llibres, Badalona - El poder de redempció de la música es recull a la novel·la del músic i escriptor Ramon Gener, 'Història d'un piano'. Precisament, l'autor ha presentat el llibre autobiogràfic aquesta tarda a la llibreria Saltamartí, que ha omplert de gom a gom l'espai i, fins i tot, algunes persones s'han hagut de quedar fora.

'En el precís moment en què va veure el piano per primera vegada, va saber amb absoluta certesa que havia de ser aquell. Aquell i cap altre.'

La inspiració per escriure aquesta novel·la sorgí quan Ramon Gener va descobrir un secret amagat a l'interior d'un piano de cua, construït l'any 1915. El seu piano. El número de sèrie d'aquest instrument, el 31.887, es va convertir en el punt de partida d'un llarg viatge que fa l'autor per la història d'Europa del segle XX. Una història basada en fets reals.

Era una història que parlava de tots nosaltres

L'escriptor i músic Ramon Gener, entrevistat abans de la presentació per al programa BDN 360º

El número de sèrie d'aquest piano, apunta Gener, li va corroborar que es tractava d'un piano molt antic i amb molta història. Però el piano amagava un altre secret, més petit, que el va portar a viatjar a Alemanya. Un llibre ple de màgia, segons relata.

Hi ha coses que són absolutament màgiques i difícils de creure, però són les que són més de veritat

Ramon Gener

És una novel·la que respira molta música, però que no està destinada només als músics, sinó a la resta d'amants de la literatura. Amb 'Història d'un piano', de l'editorial Columna, l'autor ha estat guardonat amb el premi Ramon Llull.

📺 Connexió en directe al BDN 360º