HYPOSFIX, nou dispositiu per millorar les cirurgies urològiques infantils

HYPOSFIX, nou dispositiu per millorar les cirurgies urològiques infantils
Laia Martínez / Núria Rodríguez
19/05/2023 - 15:36

Can Ruti - Hyposfix és un dispositiu que permet més comoditat per operar la uretra en nens. És un separador-fixador que ha sortit al mercat recentment i que ha estat desenvolupat per professionals del Servei de Cirurgia Pediàtrica de l'Hospital Germans Trias i Pujol, amb el suport de l'Institut de Recerca Germans Trias.

L'hipospàdies és una malformació congènita, relativament freqüent en nounats masculins (1 de 140 nens), que comporta una anomalia en el desenvolupament embrionari de la uretra masculina i el penis. És a dir, l'obertura de la uretra està situada a la part inferior del penis, en comptes de la punta. En la majoria dels casos, es diagnostica quan el nen encara és un bebè i, quan es detecta, cal fer una intervenció quirúrgica. Ara, a través de l'empresa Medical Technologies, s'ha començat a comercialitzar un dispositiu que permet que els cirurgians operin amb més comoditat. La doctora Marta De Diego és Cap del Servei de Cirurgia Pediàtrica de l'Hospital de Germans Trias i Pujol, que han desenvolupat l'Hyposfix.

Aquest separador-fixador es va començar a desenvolupar el 2007. Tot i que durant tot aquest temps era un prototip, impulsat també per la doctora Rosa Maria Isnard, ara han decidit fer el salt i que aquest dispositiu pugui tenir més difusió. L'equip de l'Hospital Germans Trias i Pujol ha creat un vídeo 3D per explicar als cirurgians pediàtrics com funciona l'Hyposfix.

📻 L'entrevista sencera en aquest enllaç!