Illa retreu a Junts i ERC haver donat l'esquena als ajuntaments en un míting a Santa Coloma

Illa retreu a Junts i ERC haver donat l'esquena als ajuntaments en un míting a Santa Coloma
Sara Nicolás / Judit Larios
28/04/2024 - 18:51

Santa Coloma de Gramenet - El candidat socialista a les eleccions del 12M, Salvador Illa, retreu a Junts i ERC haver donat l'esquena als ajuntaments durant els darrers 10 anys de mandats a la Generalitat. Així, el primer secretari del PSC es compromet a forjar aliances amb les administracions locals si és el pròxim president català. Ho ha dit en un acte aquest diumenge al Teatre Segarra de Santa Coloma de Gramenet.

En un discurs on ha aprofitat per elogiar la feina de Núria Parlon a l'executiu colomenc, Illa ha criticat la gestió dels governs catalans de l'última dècada envers el municipalisme. Retreu que tant Junts com ERC han estat reticents a col·laborar amb els ajuntaments.

Una crítica que ha exemplificat amb l'edifici de la CIBA, denunciant manca d'implicació del govern català. Opinió compartida per l'alcaldessa colomenca Núria Parlon, qui recrimina a la Generalitat culpabilitzar als ajuntaments de problemes com l'habitatge o la seguretat.

Durant l'acte, que també ha comptat amb el ministre d'Indústria i Turisme Jordi Hereu, els socialistes han dedicat paraules de suport al president de l'estat espanyol. Recordem que Pedro Sánchez havia participat en aquest míting, però va cancel·lar la seva agenda fins demà.