Il·luminació eficient, aïllament i planificació, entre les claus per aconseguir l'estalvi energètic

Il·luminació eficient, aïllament i planificació, entre les claus per aconseguir l'estalvi energètic
Berta Soler Mercader
02/01/2024 - 13:01

Badalona - El consum de llum a les llars en períodes d'hivern augmenta entre un 30 i un 40%. Però aquest increment es dispara sobretot en dies festius, època en què es concentren molts pics de demanda i el perfil horari del consumidor canvia. Els experts recomanen fer un ús sostenible de l'energia, especialment enguany que les tarifes de llum i gas s'encareixen.

BCN ENERGIA 2

Des de Barcelona Energia, l'empresa d'electricitat renovable i pública de Barcelona, asseguren que hi ha petites passes que la població pot fer per caminar cap a la transició energètica i reduir també la despesa a les llars.

  • Ho explica l'Arnau Álvarez, responsable de desenvolupament de negoci de Barcelona Energia:

Adquirir aquests materials d'il·luminació eficient, com bombetes led o detectors de moviment, pot suposar un cost més elevat inicialment, però des de l'entitat sostenen que al cap dels anys acaben sortint més econòmics que els aparells d'il·luminació convencional.

Un altre punt clau per aconseguir l'estalvi energètic és l'aïllament de portes, finestres i parets. També recorden que hi ha molts ajuntaments metropolitans implicats en la transició energètica, com per exemple el de Badalona, que bonifica el 50% de l'IBI dels edificis amb instal·lacions fotovoltaiques.

Recordem que tant la factura de llum com la del gas s'han encarit aquest 2024, ja que desapareixen les reduccions de l'IVA. A la factura del gas, l'IVA pujarà del 5 al 10%, fins que s'acabi l'hivern. La factura de la llum, en canvi, passarà de l'actual 5 al 10% durant tot l'any.

📺 Notícia audiovisual: