L'equip britànic Athena Pathway ja s'entrena per la Copa Amèrica al Port de Badalona

L'equip britànic Athena Pathway ja s'entrena per la Copa Amèrica al Port de Badalona
Àlex Sisó
17/05/2024 - 20:29

Badalona - Un dels tres equips femenins que participaran en la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela ja ha instaurat la seva base d'entrenament al port de Badalona. Es tracta de l'Athena Pathway, que representa la Gran Bretanya en la categoria jove i femenina. Ja fa uns dies que la tripulació es prepara per la competició al port badaloní fent proves amb l'AC40, un monobuc de 12 metres d'eslora amb capacitat per 4 tripulants.

WhatsApp Image 2024-05-17 at 20.19
Hannah Mills, CEO d'Athena Pathway

L'equip britànic ha estat rebut aquesta tarda per l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, qui ha estat l'encarregat d'inaugurar la base. L'acte ha comptat amb la presència de Hannah Mills, la regatista olímpica més exitosa de la història. És tricampiona del món i triple medallista olímpica, plata a Londres i or a Río i Tòquio.

Els pròxims equips en arribar seran l'American Magic i l'Artemis suec. La Copa Amèrica Jove se celebrarà del 17 al 26 de setembre i la Femenina del 5 al 13 d'octubre al Port Vell de Barcelona. Hi competiran 12 equips, 6 que disputaran la Copa Amèrica i sis més convidats per l'organització, entre ells Espanya. La sèrie de classificació consta d'un total de 8 proves per a tots dos grups. Els tres millors equips de cada grup aniran a una sèrie final de 4 proves per decidir els dos millors equips, els quals s'enfrontaran a una Match Race final en què el guanyador s'emportarà el trofeu.