Incidència a Rodalies: Badalona inici i final de la R1

Incidència a Rodalies: Badalona inici i final de la R1
Emma Teixidó Rey
12/05/2024 - 09:56

Badalona - La línia R1 de Rodalies té inici i final a l'estació de Renfe de Badalona arran d'una incidència general al servei per un robatori de coure, aquesta matinada, a Montcada Bifurcació i que ha provocat una sobretensió. És per aquest motiu que l'operadora recomana l'ús d'altres mitjans de transport.

metro

La incidència afecta de forma generalitzada el servei de Rodalies amb el que la majoria dels trens no arriben ni surten de Barcelona, només els d'alta velocitat. Els tècnics d'Adif treballen a hora d'ara per resoldre l'afectació, tot i que per ara no hi ha previsió en la normalització del servei.

tren

A banda de la R1 que té inici i final a Badalona, motiu pel qual s'encamina els viatgers al metro, l'R2 sud i els Regionals comencen i acaben a Bellvitge; l'R4 sud té inici i final a l'Hospitalet; l'R4 nord circula entre Cerdanyola i Manresa/Lleida i entre Montcada i Reixac i Portbou; l'R3 funciona entre Montcada Ripollet i Puigcerdà, i a l'R7 i l'R8 hi ha servei alternatiu per carretera.

El robatori ha estat a Montcada Bifurcació i ha provocat una sobretensió que ha afectat les subestacions de l'àmbit de rodalia. Des de les 4 de la matinada s'han produït diversos incendis en el cablejat del sistema de senyalització que impedeix la circulació de trens als túnels de Barcelona i entre Maçanet, Granollers i el Clot, i entre Maçanet, Mataró i el Clot. A més, entre Montcada bifurcació i Montcada tampoc pot circular cap tren. Això vol dir que els únics trens que poden circular ho fan pel sud fins a Bellvitge i l'Hospitalet, i pel nord fins a Cerdanyola i Montcada Ripollet.

Reunió aquesta tarda per avaluar la situació

Renfe, Adif, Govern i la resta d'actors implicats es reuneixen aquest vespre d'urgència per avaluar la situació a la xarxa de Rodalies i planificar la mobilitat de cara al dilluns. El robatori de coure a Montcada Bifurcació ha provocat una afectació generalitzada al servei i la majoria dels trens no poden entrar o sortir de Barcelona. Els danys a les instal·lacions de Montcada i Bifurcació són importants i es tracta d'un nus de comunicacions clau, per on passen moltes vies i moltes línies. No hi ha cap previsió de normalització del servei en aquest moment. També Mossos d'Esquadra podrien assistir a aquesta trobada.