Incorporar el programa Comerç Verd als mercats badalonins, oportunitat per revitalitzar-los

Incorporar el programa Comerç Verd als mercats badalonins, oportunitat per revitalitzar-los
Jordi Ribàs / Àlex Sisó
28/08/2023 - 13:30

Badalona - Davant el deteriorament que pateixen la majoria dels mercats de Badalona, l'entitat Justícia i Pau proposa adequar-los i impulsar el programa Comerç Verd. Es tracta d'un programa que ja s'aplica a Barcelona que fomenta l'oferta d'aliments de proximitat, ecològics i sense intermediàries a través dels mercats de la capital.

Des del 2021, els mercats municipals de Barcelona compten amb el programa Comerç Verd. En total, ja hi ha més de sis-centes parades adherides, i es preveu duplicar la xifra en els pròxims anys. Tots els venen productes locals, de llotja, ecològics o de venda directa entre paradista i pagès. Es tracta d'una iniciativa que, segons l'entitat Justícia i Pau, encapçalada pel Jaume Ventura, s'ha d'importar a Badalona per revitalitzar els seus mercats.

MERCAT MAIGNON COMERÇ VERD

La iniciativa també podria ser clau per promoure els projectes badalonins de quilòmetre zero. Tant per afavorir la creació de nous pastors i pagesos en els 80 quilòmetres aprofitables dels Horts de Badalona i la Serralada de Marina, com per impulsar els que ja hi treballen, com la Dolors Clota, de la cooperativa Conreu Sereny.

COMERÇ VERD MERCAT MAIGNON

Des del sector primari de quilòmetre zero també reivindiquen el paper dels Mercats com a centres divulgatius sobre la necessitat d'apostar per un comerç més sostenible i ecològic.