Incrementa la criminalitat a Badalona un 3%

Incrementa la criminalitat a Badalona un 3%
Mar Martínez
02/04/2024 - 14:55

Badalona - Augmenta en un 3% la criminalitat a Badalona aquest 2023. Han crescut els delictes sexuals i el tràfic de drogues i disminueixen els robatoris en domicilis. Una xifra, però, per sota de la mitjana catalana.

Les dades del Ministeri de l'Interior destaquen un augment del 9% dels delictes contra la llibertat sexual i de 47 punts en les infraccions relacionades amb el tràfic de drogues a la nostra ciutat. Baixen, per contra, un 35% els robatoris amb força en domicilis i establiments.

També creixen, en 15 punts, les infraccions relacionades amb estafes informàtiques i altres ciberdelictes. I, al contrari, baixen un 6% les dades relatives a robatoris amb violència i intimidació. Cal destacar que aquest 2023 s'han registrat tres homicidis o assassinats a Badalona, i un segrest.

Aquest augment del 3% es troba per sota de la mitjana catalana d'infraccions penals, que ha pujat un 7%, en la línia de ciutats com l'Hospitalet o Barcelona; ciutat, aquesta última, on la criminalitat s'ha enfilat fins a 8 punts.

IMG-20240402-WA0012

A la veïna Santa Coloma de Gramenet, el total d'infraccions penals ha patit el mateix augment que a Badalona, de poc més del 3%, mentre que a Sant Adrià de Besòs han baixat en 2 punts.