Infermeres de Catalunya pacta amb Salut i desconvoca la vaga iniciada el 12 de desembre

Infermeres de Catalunya pacta amb Salut i desconvoca la vaga iniciada el 12 de desembre
Àlex Sisó / ACN
25/01/2024 - 20:27

Badalona - Desconvocada la vaga indefinida d'Infermeres de Catalunya després d'arribar a un acord amb el Departament de Salut. Després d'una llarga reunió celebrada aquest dijous, sindicat i govern han pactat millores organitzatives. Les treballadores, però, han renunciat al complement salarial d'entre 400 i 600 euros mensuals que exigien a Salut mentre el govern espanyol no faci la requalificació de la professió a la categoria funcionarial A1.

Amb les mesures acordades, es reconeixerà les infermeres com a figures vàlides per fer de cap de torn i de guàrdia i es garantirà el dret a la desconnexió digital mentre no estiguin treballant. També han aconseguit el compromís que puguin deixar d'utilitzar els vehicles propis per fer els serveis d'atenció domiciliària i s'estudiaran quants vehicles fan falta per completar la flota. Per fer seguiment dels compromisos, Salut i Infermeres de Catalunya han pactat reunir-se cada dos mesos. Laia Marsal és la vicepresidenta del sindicat Infermeres de Catalunya.

Recordem que el sindicat va començar l'aturada indefinida el passat 12 de desembre per reivindicar millores econòmiques i el reconeixement de la professió. La vaga que sí que es manté és la dels tècnics sanitaris de l'Institut Català de la Salut, que es va iniciar el 8 de gener, i que afecta les proves mèdiques no urgents.