Instantànies dels hiverns a la nostra ciutat estaran exposades al Museu de Badalona, a partir de dijous 14 de desembre

Instantànies dels hiverns a la nostra ciutat estaran exposades al Museu de Badalona, a partir de dijous 14 de desembre
Laia Martínez / Núria Rodriguez
07/12/2023 - 18:23

Badalona - El Museu de Badalona ens descobrirà com eren els hiverns a la ciutat durant el segle XX. Des del dijous 14 de desembre fins al 31 de març de l'any vinent es podrà visitar aquesta exposició, que segueix la mateixa línia del que ja es va fer l'any passat amb 'Estius a Badalona'.

El retrat d'una Badalona congelada en els períodes d'hivern, entre el 21 de desembre i el 20 de març. En aquesta mostra es repassa la vida quotidiana dels ciutadans del nostre municipi al llarg de diferents anys, a través d'un recull de fotografies antigues. Les fotografies de l'Arxiu d'Imatges del Museu van ser preses per diversos autors i mostren escenaris de tota mena, com una representació dels Pastorets, l'any 1951, el pessebre de l'any 1985 a la plaça de la Vila, o la nevada de l'any 1962.

NEVADA BADALONA
Font: Museu de Badalona

Dolors Nieto, responsable de l'Arxiu d'Imatges del Museu de Badalona, ha estat entrevistada al Badalona Matí d'aquest dijous:

Fins i tot hem parlat de la Festa de Rams. Sí que hi ha Carnestoltes, Sant Antoni Abat, Sant Sebastià...

La mostra servirà, segons Nieto, per comprovar com ha anat variant la celebració de Nadal al llarg dels anys, amb algunes tradicions que s'han anat perdent avui dia, com la Festa de la Sardina. La inauguració serà aquest dijous, a les 19 h. Es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.