Interior assegura que Bombers tindran aigua garantida per acabar amb els incendis de l'estiu

Interior assegura que Bombers tindran aigua garantida per acabar amb els incendis de l'estiu
Berta Soler / ACN
25/03/2024 - 10:58

Badalona - El departament d'Interior garanteix que els Bombers tindran prou aigua pels incendis de l'estiu tot i que els hidroavions hagin d'anar més lluny a carregar-los. També asseguren que s'avançarà l'arribada dels mitjans aeris extraordinaris per la campanya i l'increment del nombre d'efectius del cos.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat la preparació i capacitat de resposta dels Bombers per abordar els focs que s'originin a l'estiu. De fet, tot i reconèixer el baix nivell de reserves de les conques internes, ha assenyalat que els hidroavions es podran omplir en altres sectors. Elena ha insistit que hi haurà aigua per aire i terra per acabar amb els incendis.

Des d'Interior també confirmen que s'incrementarà la xifra d'efectius, ja que enguany s'ha graduat una nova promoció, i que també comptaran amb una nova remesa de bombers voluntaris.

Recordem que l'Ajuntament de Badalona també ha publicat un ban que recull mesures i prohibicions vigents des del 15 de març fins al 15 d'octubre per tal de prevenir incendis forestals.