Ja es pot demanar el vot per correu per a les eleccions del 12M: com s'ha de fer?

Ja es pot demanar el vot per correu per a les eleccions del 12M: com s'ha de fer?
Judit Larios
20/03/2024 - 16:19

Badalona - Des d'aquest dimarts i fins al 2 de maig es pot sol·licitar el vot per correu per a les eleccions catalanes del 12 de maig. El certificat per poder votar s'obté a través de Correus, tant presencialment des de qualsevol oficina com a la pàgina web. En el cas de la sol·licitud presencial, cal presentar un document identificatiu i es pot demanar cita prèvia per evitar cues. Si es fa de forma telemàtica, s'haurà d'acreditar la identitat a través del DNI i la firma electrònica.

A partir del 22 d'abril s'enviarà als sol·licitants la documentació necessària per exercir el vot, que inclourà totes les paperetes de les diferents candidatures, els sobres per votar i les indicacions a seguir. El termini per dipositar el vot per correu finalitzarà el 8 de maig i s'haurà de fer de forma presencial en una oficina de Correus. Cal saber que un cop presentada la sol·licitud, si és acceptada, ja no es podrà votar presencialment el 12M.

Per cert, que el sorteig de la composició de les meses electorals es farà entre els dies 13 i 17 d'abril. A partir del 2 de maig, l'Oficina del Cens Electoral difondrà la formació definitiva de les seccions i meses de cada local electoral.