Ja es pot presentar la declaració de la renda del 2023

Ja es pot presentar la declaració de la renda del 2023
Àlex Sisó / ACN
03/04/2024 - 19:59

Badalona - Obert el termini per presentar per internet la declaració de la renda del 2023. L'Agència Tributària preveu ingressar 18.908 milions d'euros, un 12% més que l'any passat. Així i tot, un 63% de les operacions sortiran a tornar, de manera que es reemborsaran 11.650 milions als contribuents. El termini per presentar la renda acaba a principis de juliol, tant per declaracions a ingressar com per retornar.

Entre les novetats, destaquen l'increment del llindar per sota del qual no cal fer la declaració, que passa dels 14.000 als 15.000 euros anuals. També s'apliquen deduccions del 15% per la compra de vehicles elèctrics o per la instal·lació de punts de recàrrega. La directora general de l'Agència Tributària, Soledad Fernàndez, ha deslligat l'increment de la recaptació a l'efecte de la inflació.

Pel que fa al calendari, l'atenció telefònica començarà el 7 de maig, amb opció de sol·licitar cita a partir del 29 d'abril. En el cas de l'atenció presencial a oficines començarà el 3 de juny, amb possibilitat de demanar hora a partir del 29 de maig. Precisament a partir del maig, Hisenda posarà en marxa un pla d'assistència per a persones de més de 65 anys de petits municipis. Amb aquesta iniciativa es vol atendre personalment, a través dels ajuntaments, als ciutadans de major edat per ajudar-los a fer la declaració sense que s'hagin de desplaçar fins a les capitals on hi ha delegacions de l'agència.