L'exregidor Jurado i l'exgerent de Serveis personals testifiquen al judici sobre obres il·legals

L'exregidor Jurado i l'exgerent de Serveis personals testifiquen al judici sobre obres il·legals
Mar Martínez
22/06/2023 - 17:46

Badalona - Continua a l'Audiència Nacional el judici contra l'exregidor David Gómez. Avui (dijous) s'ha pogut escoltar el testimoni d'alguns dels empresaris i de responsables municipals de diferents àrees amb vinculació amb les obres que s'haurien contractat fa més d'una dècada de manera il·legal, motiu pel qual Gómez és al banc dels acusats al costat d'una desena d'empresaris.

Tant el Ministeri fiscal com l'acusació i els advocats de la defensa han indagat sobre com s'haurien pagat aquelles obres, si s'haurien fet traspassos monetaris entre àrees per poder-les costejar i qui era el responsable de la contractació d'obres que, en alguns casos, no es corresponien amb allò que indicaven les factures que arribaven a l'interventor municipal.

L'aleshores tinent d'alcalde de Territori i Seguretat, Miguel Jurado, ha explicat que va intervenir en la paralització d'algunes d'aquelles actuacions. També ha explicat que en algunes de les obres, no coincidia la informació que donava l'exregidor Gómez, acusat de prevaricació, i la situació que Jurado s'hauria trobat al lloc en qüestió.

A la sessió també ha estat interrogat qui era gerent de l'Institut Municipal de Serveis Personals, Martí Rovira. Ha explicat que en cas d'obres menors, les empreses es triaven per part dels tècnics i que Gómez s'hauria trobat amb alguns empresaris. D'altra banda, el cap de Manteniment d'Edificis Municipals, Jordi Soler, ha parlat de com algunes informacions de les factures no es correspondrien amb la realitat que van haver d'inspeccionar per ordre de l'interventor municipal.

Durant la sessió d'avui del judici han intervingut també el regidor popular Juan Fernández, que aleshores s'ocupava de la regidoria d'Esports, qui va ser coordinador de districte, Manuel Maldonado, o qui va exercir de cap de Zona de Serveis Socials, Sílvia Navarro.