Jesús Carmona porta 'Baile de bestias' al Teatre Victòria fins a l'1 d'octubre

Jesús Carmona porta 'Baile de bestias' al Teatre Victòria fins a l'1 d'octubre
Montse López
26/09/2023 - 13:54

Barcelona - El ballarí Jesús Carmona porta al Teatre Victòria de Barcelona fins l'1 d'octubre el seu darrer espectacle, 'Baile de Bestias'. És una mostra de pors i emocions a través del cos amb el qual el badaloní ha guanyat 2 premis Max.

Jesús Carmona va crear aquest espectacle després de la pandèmia quan li afloraven tot tipus de pors i sensacions després del confinament. 'Jo treballo l'emoció des de la respiració, analitzo quina és la que el teu cos adopta amb una emoció perquè quan plores o quan estpas trist, per exemple, la teva respiració es modifica i això ho incorporem dins del ball', explica el badaloní.

La música corre a càrrec de Manu Masaedo que, amb una vintena d'instruments, acompanya el ballarí en una conjunció espectacular. 'Ell -Masaedo- no és conscient del talent que té, aquest espectacle s'ha fet com un guant perquè la música sense el ball no tindria sentit i a l'inrevés tampoc'.

Jesús Carmona va portar 'Baile de Bestias' al Teatre Zorrilla de Badalona fa 2 anys, la seva ciutat de naixement on no hi actuava des que era petit. Ell diu que no en fa un retret però sí que li agradaria haver-ho fet més sovint. Va debutar amb 9 anys al Parc del Gran Sol de Badalona durant les festes de Sant Joan de Llefià. 'Va ser molt important per a mi perquè al meu pare li va donar un atac de cor i jo no volia ballar però el meu germà em va dir que ho fes i que el meu pare així ho volia; ho vaig fer i va ser molt bonic', recorda Jesús Carmona.

El ballarí ja ultima els detalls del seu proper espectacle, pensat com la tercera part després del 'Salto' i 'Baile de Bestias'. Un projecte que, encara no té nom, però tractarà els límits de la personalitat i que s'estrenarà el 2024.