Joan Walter, nou Síndic Defensor de la Ciutadania de Badalona

Joan Walter, nou Síndic Defensor de la Ciutadania de Badalona
David González / Raquel Moreno
15/11/2023 - 19:19

Badalona - Joan Walter serà el nou Síndic Defensor de la Ciutadania de Badalona. Empresari badaloní, està vinculat a diverses entitats com la Federació d'Empresaris, Badalona Capaç o l'Associació de la Passada de Sant Antoni Abat. Walter també és tertulià habitual a Televisió de Badalona i Ràdio Ciutat. L'any 2009, va entrar a l'Ajuntament com a regidor del Partit Popular. Està previst que Joan Walter sigui nomenat en el proper ple municipal el 27 de novembre en substitució d'Armand Soler, qui es jubila.

Armand Soler va ser nomenat per primera vegada Síndic Defensor de la Ciutadania de Badalona l'any 2003. El 2008, va ser reelegit per a un nou mandat de cinc anys que s'ha anat renovant fins a aquest 2023. Soler es jubila després de 20 anys al càrrec que ara ocuparà Joan Walter.

L'anunci del nomenament ha generat el rebuig de Badalona En Comú Podem ja que asseguren que la persona triada hauria de comptar amb un consens. A través d'una piulada la presidenta del grup municipal de la formació, Aïda Llauradó, ha posat en relleu que el defensor de la ciutadania hauria de vetllar per la democràcia i els drets humans. Llauradó ha titllat a Walter de defensor del franquisme i de la pena de mort. També ha afirmat que hauria evitat condemnar els abusos a menors per part de l'Església.