Jocs a la plaça de la Vila per denunciar la manca de places d'educació pública d'infantil

Jocs a la plaça de la Vila per denunciar la manca de places d'educació pública d'infantil
Laia Martínez
26/05/2023 - 21:26

Plaça de la Vila, Badalona - La plataforma SensePlaces BDN continua lluitant per acabar amb un escenari que, denuncia, es repeteix cada any: la manca de places d'educació pública d'infantil que hi ha a la ciutat. Aquesta tarda diverses famílies que s'han quedat sense plaça a l'escola que volien han fet soroll a la plaça de la Vila per exigir una solució. Precisament, dimarts vinent es reuniran, juntament amb FAMPAS, amb Serveis Territorials de la Generalitat. Des de la regidoria d'Educació preveuen comptar amb una solució a curt termini de cara al curs vinent, segons els ha afirmat la Generalitat.

WhatsApp Image 2023-05-26 at 18.36.18

La plataforma titlla aquesta situació repetitiva de 'problema estructural'. En aquest cas, ratifica el seu compromís perquè totes les famílies que així ho han demanat, aconsegueixin una plaça d'educació pública de proximitat i de qualitat. Apunten que l'única forma de garantir-ho és que la ràtio es mantingui a 20 alumnes, igual que a la resta del territori català. Reclamen, a més, la construcció immediata de Badalona Port, Ventós Mir, Montigalà i La Riera. Montse Ros és una de les mares afectades:

A principis de maig les famílies es van reunir amb representants dels grups municipals, així com amb l'Oficina Municipal d'Escolarització, la regidoria d'Educació i l'alcalde. Ara, de cara el dia 30 de maig, tindran una nova trobada. Des de la regidoria d'educació, que també hi assistiran, defensen que, més enllà d'una solució pel proper curs, reclamaran mesures a mitjà i llarg termini.

WhatsApp Image 2023-05-26 at 18.36.18 (1)